Træning i DKK Kreds 2

Træningspladser

Holbæk - Blegstræde 23 og Jernbanevej 6, 4300 Holbæk 
Ringtræning.
Kontakt: Dan Hansen, tlf. 59 26 57 37 / 31 25 44 23 / E-mail

Kalundborg - Skolevej 1, 4490 Jerslev Sj - www.hundetraening-kalundborg.dk
Hvalpemotivation, Grundlydighed og Rally.
Kontakt: Birgit Madsen, E-mail

Regstrup - Holbækvej 132, Snævre, 4420 Regstrup
Agility (Selvtræning)
Kontakt: Kate Schlüter, tlf. 59 18 37 74 / E-mail

Ringsted - Vestervej 11, 4100 Ringsted - www.dkkringsted.dk
Hvalpemotivation, Unghundemotivation, Grundlydighed, LP, Rally, Kørekort til Hund og Ringtræning.
Kontakt: Lars Nielsen, tlf. 57 61 22 51 / 22 20 45 28 (efter kl. 19) / E-mail

Slagelse - Sct. Pedersgade 18, 4200 Slagelse - www.dkkslagelse.dk
Hvalpemotivation, Kørekort til Hund, Unghunde/Grundlydighed, Agility for familiehunde, Rally, Nosework, Spor, Indendørs og Udendørs ringtræning. 
Kontakt: Helle Toft Nielsen, tlf. 58 53 24 41 / E-mail

Stenlille - Veddevej 19, 4190 Munke Bjergby - www.dkkstenlille.dk
Hvalpemotivation og lydighed.
Kontakt: Anne GisselÝ, E-mail

Svinninge - Hovgården 14520 Svinninge.
Ringtræning.
Kontakt: Birgit Dammann, tlf. 5927 3410/23834305 / E-mail el. Gittemaja Salskovdal, tlf. 23982300 / E-mail el. Pia Pedersen tlf. 30278418

Tornemark - Hovedgaden 40, Tornemark, 4262 Sandved
Ringtræning.
Kontakt: Susanne Stockmal tlf: 25 37 01 52 / E-mail

Vig - Ravnsbjergvej 23, 4560 Vig
Hvalpemotivation og Unghundemotivation.
Kontakt: Marlene Leen Andersen, tlf. 61 45 43 13 / E-mail

~O~

BEMÆRK - Instruktørerne i DKK stiller gratis deres fritid til rådighed, og er således ikke ansat af DKK. De bør derfor IKKE kontaktes efter kl. 21. Dette betyder også, at de ikke sidder ved telefonen hele dagen, men ofte har almindeligt arbejde, der skal passes.

Instruktørerne er uddannede DKK eksaminerede instruktører, der benytter sig af positive træningsmetoder baseret på et samarbejde mellem hund og ejer. Instruktørerne deltager jævnligt på efteruddannelse for hele tiden at være ajour med de nyeste træningsprincipper.

~O~

 

De forskellige træningstyper

Ringtræning (Hunde i alle aldre)
Skal du på udstilling med din hund - måske for første gang ? Så er det en god ide at gå til ringtræning, så du er i stand til at gå og stå med hunden, så den viser sig fra sin bedste side.

Klikkertræning (Hunde i alle aldre)
Her arbejdes med positiv forstærkning, som tager udgangspunkt i hundens initiativ også kaldet Shaping. Først trænes der basiskompetencer som lærer hunden at samarbejde med hundeføreren. Basiskompetencerne indlæreres gennem kontakt og leg og lægger fundamentet for det videre samarbejde. Derefter trænes frem mod kernekompetencer fx potetarget, indtage plads position og opsamling samt fastholdelse af genstand – Efterfølgende kan de kombineres til øvelser inden for de fleste hundesporter fx feltforhindringer i Agility (potetarget) og apportering i LP lydighed (indtage plads position og opsamling samt fastholdelse af genstand)
I denne type træning er kontakt, selvkontrol og kropskontrol væsentlige elementer og det gør hundene fokuserede og målrettede under træningen.

Hvalpemotivation (Hvalpe 2-6 måneder)
På hvalpemotivation får du værktøjer til et positivt og konstruktivt samarbejde med din hvalp, og hvalpen får mulighed for at forholde sig til andre hunde af forskellige typer og udseender. Den unge hvalp er meget modtagelig for nye indtryk og indlæring, så det er her fundamentet lægges til det voksne hundeliv. Træningen styrker tilliden og samarbejdet mellem dig og hvalpen, og giver en masse, der kan bygges videre på.

Unghundemotivation (Hvalpe 6-12 måneder)
På unghundemotivation genopfriskes det indlærte fra hvalpemotivationen, og der bygges videre på øvelserne. Du kan også være med, selvom du ikke har deltaget i hvalpemotivation. Da unghunden typisk er lidt ustabil i denne periode, kan træning være lidt af en udfordring. Derfor lægges der vægt på at fortsætte og udvikle et positivt og konstruktivt samarbejde mellem hund og fører. 

Grundlydighed (Hunde fra 9 måneder og op)
Grundlydighed er et tilbud til hunde, som kan have glæde af at fortsætte med grundlæggende træning. Træningen er vedligeholdelse, men også udbygning af øvelser fra hvalpe- og unghundemotivation, men også hunde, der ikke tidligere har deltaget i træning, kan deltage.

Aktivering (Hunde fra 1 år)
Sjov og aktiverende træning med inspiration fra agility, rally, LP & tricks for hunde, der er fyldt 1 år ved træningsstart.

Kørekort til hund (Hunde fra 1 år)
Kurset henvender sig til den helt almindelige hundeejer, der har lyst til at have det sjovt sammen med sin hund samtidig med, at den lærer en masse nyttige ting. Træningen giver samvær og oplevelser sammen med andre hundeejere og hunde uden konkurrenceprægede aktiviteter - det vigtigste er, at hunden bliver aktiveret og lærer at tackle en masse dagligdags situationer - bl.a. at møde andre hunde og mennesker.
Kurset kan afsluttes med DKK’s officielle prøve "Kørekort til hund", men det er ingen betingelse at gå op til prøven for at deltage i kurset. Kørekort til hund starter med bronzeniveau, og fortsætter med sølv- og guldniveau, hvis du har lyst til at fortsætte træningen.

LP (Hunde fra 1 år)
Lydighed er en hundesport hvor fører og hund udfører en række fastlagte øvelser. Det kan f.eks. være indkald, lineføring, hvor hunden lærer at gå pænt i line ved siden af føreren, apport hvor hunden lærer at hente en bestemt genstand eller næseprøve, hvor hunden skal finde en genstand med førerens fært på. Kurset er rettet mod konkurrencedeltagelse, men det er ikke et krav for at deltage.

Rally (Hunde fra 1 år)
Rally lydighed er en forholdsvis ny hundesportsgren, hvor der ikke stilles så store krav til perfektion i øvelserne som i traditionel lydighed, og konkurrenceformen
i høj grad ligner den daglige træning, hvor man må rose og motivere hunden.
Hund og fører skal gennemføre en bane, som er designet af en rally dommer.
Til hver ny konkurrence anvendes en ny bane. På banen står 10-20 skilte efter niveau, på hvert skilt står der oplysninger om, hvilken øvelse der skal udføres.
Man må tale og opmuntre sin hund undervejs.